Informatie

Veelvoorkomend

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van een rolluik. Een van de belangrijkste aspecten is de verduisterende werking van het rolluik, het (zon)licht van buitenaf wordt geweerd en de kamer blijft donker en heerlijk koel als u dat wilt. Rolluiken waarborgen uw privacy en hebben inbraak vertragende werking. Ook biedt het rolluik een uitstekende isolatie, lawaai wordt effectief gedempt en kou wordt geweerd.

Isolatie

Een andere belangrijke toepassing voor een rolluik is het lichtdicht en geluidsarm afsluiten van ramen of deuren in een huis. Deze rolluiken bestaan uit aluminium, PVC of, zeer zelden, houten lamellen. De aluminium lamellen zijn meestal gevuld met schuim. Dit is gedaan ter versteviging en voor (geluids)isolatie.

Inbraakvertragend

Rolluiken zijn wel inbraakvertragend, maar niet inbraakwerend. Wel zijn er tegenwoordig rolluiken met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze hebben een blokkeersysteem, waarbij blokkade per lamel optreedt indien men probeert het pantser te forceren. Deze variant is daardoor wel inbraakwerend.

Parkeergarageafsluiting

Een derde toepassing voor een rolluik is de parkeergarageafsluiting, waarmee wordt voorkomen dat zich na sluitingstijd onbevoegde personen in de garage begeven. Vanwege de ventilatie wordt hier vaak voor een open rolhek gekozen.

Download hier de Jogl advice rolluiken folder!